Nieuw in Rotterdam, Verstegen accountants en adviseurs

Geplaatst op 19 juli 2024

Sinds begin dit jaar heeft Verstegen accountants en adviseurs, het oorspronkelijk Dordtse kantoor met vestigingen in heel Nederland, een nieuwe locatie geopend in Little C aan de Coolhaven in Rotterdam. Verstegen is al meer dan 50 jaar een vertrouwde naam in Dordrecht met een diverse klantenkring in het mkb en de publieke sector. In de publieke sector ligt de focus voornamelijk op zorgorganisaties, lokale overheden en woningcorporaties, waar Verstegen zelfs een marktleider is binnen de zorgsector. Hoewel er veel is veranderd door de jaren heen, blijft de nadruk liggen op kwaliteit en echt persoonlijk contact.

Linda Tamerus en Corstiaan den Uil, twee jonge ondernemers en partners bij Verstegen, leiden de nieuwe vestiging. Ze zijn gespecialiseerd in het mkb en begrijpen de waarde van efficiëntie en een persoonlijke benadering. “Bij Verstegen kunt u terecht voor zowel de audit als het samenstellen van de jaarrekening en fiscaal advies. Wij ontzorgen onze opdrachtgevers, zodat zij zich kunnen concentreren op hun onderneming”, aldus Linda.

In lijn met deze gedachte heeft Verstegen onlangs geïnvesteerd in duurzaamheidsadviesbureau Dutch Carbon Consultants (DCC). “Wij hebben nu ook de expertise op het gebied van duurzaamheid in huis”, legt Corstiaan uit. “Accountants zullen binnenkort ook duurzaamheidsverslagen controleren. Dankzij de samenwerking met DCC kunnen wij ook ondersteunen bij de opstelling van deze rapportages, adviseren over de voordelen en verbeteringen, en ondernemers begeleiden bij de duurzaamheidstransitie. Dit sluit aan bij onze visie om de klant een volledige service te bieden als maatschappelijk verantwoorde onderneming.”

Verplichte duurzaamheidsrapportage

Vanaf volgend jaar moeten beursgenoteerde bedrijven, banken en verzekeringsmaatschappijen, vanwege de invoering van de CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive), rapporteren over milieu, sociale aangelegenheden en bestuur (ESG). Een belangrijk onderdeel hiervan is de rapportage over hun duurzaamheidsinspanningen. Deze verplichting wordt gefaseerd ingevoerd. Na de grote ondernemingen volgen steeds meer kleinere bedrijven. De invoering van de CSRD betekent dat grote ondernemingen tegen het einde van dit jaar moeten weten waarover zij moeten rapporteren en de juiste systemen en processen moeten opzetten om in 2025 de benodigde data te kunnen genereren voor rapportage in 2026.

“Dutch Carbon Consultants (DCC) begrijpt de uitdagingen die dit met zich meebrengt”, vertelt Corstiaan. “Veel bedrijven zullen hun duurzaamheidsstrategie nog moeten ontwikkelen of bijwerken. Dit vereist het implementeren van de juiste KPI’s, processen en systemen om duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Door onze samenwerking kunnen we specialistische diensten aanbieden op het gebied van CSRD en ESG, zoals het berekenen van de CO2-voetafdruk of begeleiding bij duurzaamheidscertificatie zoals de CO2-prestatieladder.”

Linda voegt toe: “De financiële en fiscale kennis van de accountant en fiscalist wordt gecombineerd met de duurzaamheidsexpertise van DCC. Hierdoor kunnen we een geïntegreerde aanpak bieden. Deze full-service benadering helpt ondernemers bij diverse uitdagingen die voortvloeien uit de nieuwe regelgeving.”

Met de opening van onze nieuwe vestiging in Rotterdam willen we ook ondernemers in deze regio helpen met onze uitgebreide ervaring, kennis en kunde. In de volgende editie van dit magazine wordt Derek Groot, directeur van DCC, geïnterviewd. Hij zal dieper ingaan op duurzaamheidsrapportages en de stappen naar een duurzamere organisatie.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopzuid-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: