Woningbouw

Geplaatst op 15 oktober 2024
Cover KOGR

Op de cover van deze editie van Kijk op Groot Rotterdam zetten we Sander van Beek, Corporate Banker Commercial Real Estate bij ABN AMRO, in de schijnwerpers. Zoals iedereen wel weet kent Nederland een grote en urgente bouwopgave. Het lukt te veel mensen niet om een goede en betaalbare woning te vinden. Dit zorgt voor lange wachtlijsten en een extra hoge druk op de huisvesting. De situatie vraagt om actie. Sander van Beek praat ons bij: “Allereerst is dat de beperkte afgifte van bouwvergunningen door gemeenten of andere vergunningverlenende instanties. Die beperkte afgifte heeft allerlei oorzaken, zoals de complexiteit van de vergunningsafgifte, de nieuwe Omgevingswet, de capaciteit bij gemeentes en de vele mogelijkheden voor burgers om bezwaar te maken tegen bouwplannen. Hoe trager het bouwvergunningsproces verloopt, hoe langer het duurt voordat er daadwerkelijk gebouwd kan worden. En dat is een groot probleem, omdat er al zo’n hoge druk op de huisvesting staat.”

Met trots presenteren we nog vele andere verhalen en ambities van ondernemers uit de regio Rotterdam, ook deze editie staat vol met verhalen over innovatie, ondernemerschap en duurzaamheid.

Arbeidsmarkt

In 2006 begon Just4Work als organisatie met een specialisme in het begeleiden van mensen richting werk. Soms omdat ze vastgelopen waren, vaak omdat ze een afstand tot de arbeidsmarkt hadden. De wereld is sindsdien, ook in deze sector, behoorlijk veranderd. Samantha Bezemer, directeur: “We kunnen een preventieve partner zijn en heel veel meerwaarde bieden. Wat we op dat vlak doen, is heel divers. Voor grote partijen verzorgen we bijvoorbeeld opdrachten in het kader van duurzame inzetbaarheid. We kijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat de juiste persoon op de juiste plek zit.”

Menselijke intuïtie

De unieke aanpak van SERIS Nederland: vertrouwen op onze menselijke intuïtie en intelligentie, gecombineerd met de allerbeste technologie. Het bedrijf is specialist in de particuliere beveiligingsbranche en al ruim een eeuw nauw verbonden aan de regio Dordrecht. Wat 109 jaar geleden begon als Algemene Nachtveiligheidsdienst Dordrecht is veertien jaar geleden onderdeel geworden van SERIS Group, een wereldwijd opererend familiebedrijf. Raoul Bandell, Manager Marketing & Sales bij SERIS Nederland: “Ik ben er van overtuigd dat nieuwe technologieën ondersteunend blijven aan de menselijke factor.”

Maar dat is niet alles wat deze editie van Kijk op Groot Rotterdam te bieden heeft. Wederom een nummer vol inspirerende verhalen en initiatieven van talloze andere ondernemers die in hun eigen vakgebieden bijdragen aan het prachtige ondernemersklimaat in de regio Rotterdam. Van innovaties tot duurzame oplossingen, alle unieke verhalen zijn het waard om verteld te worden.

Blader snel verder en laat u inspireren door uw collega-ondernemers. Wilt u ook als ondernemer in the picture staan? Neem dan contact met ons op en wees verzekerd van exposure van kwaliteit.

Harold
Media-adviseur
Wilt u als ondernemer in the picture staan? Neem contact met mij op en wees verzekerd van exposure van kwaliteit.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopzuid-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: