Just4Work: De kracht van werk en verbinding

Geplaatst op 22 oktober 2024

In 2006 begon Just4Work als organisatie met een specialisme in het begeleiden van mensen richting werk. Soms omdat ze vastgelopen waren, vaak omdat ze een afstand tot de arbeidsmarkt hadden. De wereld is sindsdien, ook in deze sector, behoorlijk veranderd. Directeur Samantha Bezemer legt uit waarom haar organisatie tegenwoordig vooral een partner is voor het bedrijfsleven.

De core business van Just4Work is nog altijd jobcoaching. Op persoonlijke wijze worden medewerkers die zijn uitgevallen, voorbereid om de draad weer op te pakken, maar wel met nieuwe inzichten en de weerbaarheid om dit ook daadwerkelijk te kunnen doen. ‘Werkfit maken’, heet dat tegenwoordig volgens Samantha. En dat gaat vaak om meer dan alleen wennen aan die baan. Het liefst leggen de specialisten van haar bedrijf ook de nadruk op een gezonde leefstijl, zowel mentaal als fysiek. Zo wordt geborgd dat het op de lange termijn goed blijft gaan, waar iedereen baat bij heeft.

Menselijk maatwerk

Veel begeleiding vindt plaats op individuele basis en is dan een afspraak tussen Just4Work en de werknemer. Opdrachtgevers krijgen een voorstel met een prijsopgave, zodat alle betrokkenen weten waar ze aan toe zijn. “Maar we begeleiden ook teams”, zegt directeur Bezemer. En er is volop kennis aanwezig in haar organisatie, waar de nodige specialisten werkzaam zijn. Waar nodig werken ze samen met externe experts, zoals een vaste psycholoog. Naast dit bedrijf heeft ze ook verzuimadviesbureau WerkMOED, en ze combineert die knowhow graag wanneer dat nodig is.

Voorkomen is beter…

De opgebouwde ervaring is een belangrijke kennisbron voor wat Just4Work steeds meer doet: organisaties preventief adviseren. Samantha vertelt: “We kunnen een preventieve partner zijn en heel veel meerwaarde bieden. Wat we op dat vlak doen, is heel divers. Voor grote partijen verzorgen we bijvoorbeeld opdrachten in het kader van duurzame inzetbaarheid. We kijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat de juiste persoon op de juiste plek zit.” Daarvoor zet haar team tools in zoals werkdrukbeleving, motivatieanalyse en het in kaart brengen van ontwikkelbehoeften. Ook kunnen mensen leren beter om te gaan met stress, zowel persoonlijk als in teamverband.

Oog voor de praktijk én resultaat

Natuurlijk worden management en leidinggevenden betrokken in die processen, want als Just4Work vertrekt, ligt de taak bij hen om het verder op te pakken. “Leiderschap heeft immers een grote invloed op wat er gebeurt op zo’n afdeling.” Goede inzichten meegeven is belangrijk, legt Samantha uit. Het is maatwerk, waarbij je vooral kijkt naar de individuele capaciteiten en verwachtingen van mensen. “Wat gebeurt er en waarom?” Leiders moeten oog hebben voor wat collega’s drijft. Niet iedereen heeft grote ambities; sommige mensen zijn juist blij als ze kunnen blijven doen wat ze al jaren doen. “Anderen willen juist steeds een stap maken in hun ontwikkeling en zijn op zoek naar groei!” De kracht zit er volgens haar in om dat allemaal zoveel mogelijk te benutten en daar een succesvolle mix van te maken.

www.just4work.nl

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopzuid-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: