Je leven op orde, iedere dag fit op. Genoeg werk om aan te pakken, je tuin fris en groen, je portemonnee op orde en de auto start vlot. Wie wil dat niet?
Soms loopt het ANDERS…
Het lukt Sanne (36) maar net om de dagelijkse boodschappen te betalen. Het is voor haar iedere dag weer een hele puzzel om de portemonnee op orde te houden. Vaak komt het precies uit, gelukkig. Totdat er grotere uitgaven zijn. De koelkast gaat stuk, na 15 jaren trouwe dienst. Het bed, ooit tweedehands aangeschaft, raakt nu erg doorgezakt en begint flink uit elkaar te vallen. De fiets van hun dochter vertoont inmiddels verschillende mankementen. En zo stapelen de dingen zich op. Iedere dag fit op maakt plaats voor kopzorgen, het voortuintje oogt troosteloos en de spreekwoordelijke wagen komt stil te staan.
Hoe kan dit ANDERS…
Stichting ANDERS Drechtsteden komt in actie als mensen in de problemen komen in het dagelijks leven. Door een te krappe portemonnee zijn er geen middelen om deze zaken op een ‘gewone manier’ op te lossen. Zo komen er hulpvragen van allerlei aard richting ANDERS.
Stichting ANDERS heeft in de afgelopen jaren een sterk ondernemersnetwerk opgebouwd. Maar liefst 410 ondernemers uit allerlei branches hebben zich aangesloten bij ANDERS en stellen een stukje van hun dienst, product, menskracht, talent en/of tijd beschikbaar aan mensen in onze Drechtsteden. Mensen die een beetje hulp keihard nodig hebben. Mensen als Sanne. Hoe mooi is dat! Een inkijkje in dit netwerk en je ziet en bouwbedrijf, een fietsenmaker, een hoveniersbedrijf, een verfwinkel, een notariskantoor, een aannemer, een beddenzaak, een beveiligingsbedrijf, een tekstschrijver, een loodgieter, etc. etc. Iedere ondernemer kan meedoen met deze beweging van maatschappelijk betrokken omzien naar elkaar.. En zo wordt prachtig werk verzet in onze Drechtsteden, met en voor elkaar.
Een beddenzaak heeft een matras staan en doneert dit aan Sanne. Een fietsenmaker maakt een fiets in orde, zodat hun dochter weer kan fietsen. Zo kan ieder een bijdrage leveren, vanuit zijn/haar eigen vakmanschap, dat waar je als ondernemer sterk in bent.
Onze ambitie is om dit jaar weer 400 hulpvragen op te lossen, net als vorige jaren. Hulpvragen komen binnen via maatschappelijk werkers en daarnaast zoeken we actief de samenwerking op met andere lokale initiatieven die zich inzetten voor deze doelgroep. Zo werken we samen en aanvullend op elkaar.
Ik hoor weleens de vraag: is de hulp wel écht nodig op die plek? Goede vraag! Wij realiseren ons dat we wel iets vragen van de ondernemer. Tijd is geld tenslotte, menskracht kan krap zijn op de werkvloer. Als er een hulpvraag bij ons binnen komt, doen we in de meeste gevallen een huisbezoek. We zien met eigen ogen wat de vraag is, hoe de situatie zo ontstaan is, en we werken met vaste criteria om te bepalen of we de vraag wel of niet in behandeling nemen. Zo zijn we er zeker van dat de hulp die de ondernemer biedt echt nodig is, en op de juiste plek terecht komt.
Meer weten over deze beweging van geven? Kijk op: www.stichtinganders.nl/drechtsteden en doe mee met ANDERS!